Siger goddag til Sabro med Progressiv Tur & Regnfulde Intervaller

Mandagens rolige hviledag og ny adresse

Hele mandagen stod på restitution efter min søndags lange nat tur, hvor jeg først var hjemme i bad kl. 1:30. Men det var egentligt ikke fordi benene var så ilde tilredt efter den lange tur, så jeg kunne nok godt have løbet allerede mandag formiddag, men når der nu skulle holdes 2 hviledage denne uge, så var mandag da mere end oplagt.

Og det var faktisk dejligt ikke at lave noget som helst ovenpå 3 hektiske dage optil, så det var tiltrængt lige at stresse af og slet ikke have noget som helst man skulle, selvom jeg nu ikke oplever det at løbe som stressende så skal det jo alligevel klares, og man skal have passet det ind i sin kalender både tidsmæssigt, men også i forhold til væske og mad.

Men mandagen indeholdte alligevel en hel del spænding, for vi havde lørdag været ude og se på et rækkehus i Sabro som vi var interesserede i, og vi havde takket ja tak som nummer 5 på ventelisten, og svarfristen var mandag ved midnat. Så jeg holdt mig vågen til kl. 1 i håb om at man allerede dér kunne se om man havde fået den, men desværre kører systemet i Aarhus Bolig ikke automatisk så vi fik først svaret næste morgen, og heldigvis havde vi fået den og kan snart skifte Aarhus Nord ud med Sabro.

Progressiv tirsdag

Tirsdagens træning var en progressiv tur på 12 km, og på trods af at jeg var kommet sent i seng var jeg tidligt oppe så jeg kunne køre kæresten på arbejde, fordi vi skulle til et foredrag i Hedensted med Irene Jarnved om den første tid med en lille hundehvalp. P.s. Det var et super foredrag som Dansk Kennel Klub havde arrangeret!

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Syntes ikke rigtigt der var overskud i benene, men var heller ikke besværet på turen, men det er nok stadig efterveer fra Aarhus City Halvmarathon og den øgede mængde km jeg løber i øjeblikket. Så jeg ramte de 12 km ved Aarhus Universitet med 1,5 km hjem, og på mange andre træninger havde jeg løbet det sidste men valgte i stedet for at slutte træningen der, og gå det sidste stykke hjem.[/otw_shortcode_quote]

Da jeg havde kørt kæresten på arbejde gjorde datteren og jeg os klar til løbeturen, hun på sin sort/lyserøde bmx og jeg på mine blege løberben. Og jeg havde prøvet at arrangere ruten så den kom til at være 12 km, men hvor vi samtidig kom forbi boligselskabet så jeg kunne tage lejekontrakten med hjem, det må man sige er CO2 neutralt. Hun havde et stort ønske om at prøve at køre ned af Ikea bakken, så jeg valgte at det gjorde vi på trods af at jeg godt vidste det betød at jeg ville få en hel del km med let stigning, men hvad gør man ikke for sine børn?

Syntes ikke rigtigt der var overskud i benene, men var heller ikke besværet på turen, men det er nok stadig efterveer fra Aarhus City Halvmarathon og den øgede mængde km jeg løber i øjeblikket. Så jeg ramte de 12 km ved Aarhus Universitet med 1,5 km hjem, og på mange andre træninger havde jeg løbet det sidste men valgte i stedet for at slutte træningen der, og gå det sidste stykke hjem.

Men det var dejligt at få indsat 12 km på løbekontoen sammen med 86 højdemeter.

Tirsdagens træning (med splits):
4 km RT (5:50-5:30)
5:48
5:33
5:36
5:42

4 km ALM T (5:30-5:10)
5:25
5:25
5:22
5:15

4 km MT (5:10-4:50)
4:56
4:55
4:58
4:49

Onsdagens regnfulde intervaller

I dag var jeg meget i tvivl om jeg skulle løbe dagens træning, for jeg følte at mine ben var tunge og trætte til morgen, men efter morgenmaden og et par kopper kaffe forsvandt store dele af trætheden, og jeg begyndte så småt at iklæde mig løbetøjet. Vejret havde heller ikke gjort det nemmere at komme afsted, eftersom det havde regnet nonstop fra jeg stod op og til jeg stod i løbetøjet på trappen og var på vej afsted.

På programmet i dag stod der 14 km intervaller, men da jeg oprettede træningen i Garmin Connect kunne jeg se at den faktisk kom til at være på knap 17 km, og det er lidt skræmmende at skulle løbe 17 km med intervaller på store dele af turen, ja faktisk små 8 km af dagens tur var marathon tempo eller intervaller.

Men jeg havde taget beslutningen ved at tage løbetøjet på, man tager det ikke af igen når det er på, og sådan er det bare! Så stod i døråbningen og ventede på at mit Garmin Forerunner 920XT skulle få GPS signal, og da det kom løb jeg ud i regnen og derud af. Men jeg havde ikke en klar idé om hvad rute jeg skulle løbe, som passede med at løbe små 17 km og som samtidig ikke var alt for kuperet, for intervallerne i dag var barske og ville være meget meget barske hvis det samtidig gik op af.

Så jeg endte med at løbe af Grenåvej mod Risskov/Egå, oprindeligt med tanke om at jeg ville løbe via Risskov ind mod byen, men ved Langenæs Bageren ombestemte jeg mig, og fik idéen om at løbe ned til Egå Engsø og rundt om den, og efter en hurtig tællen på fingrene nåede jeg frem til at det ville passe perfekt med at jeg så ville ramme de 16-17 km tilbage i Aarhus centrum, så jeg kunne tage bussen det sidste stykke hjem.

Efter opvarmningen i form af 3 km i roligt tempo, og tekniktræning begyndte den barske omgang intervaller i dag, startende med 2 km i marathon tempo som der overhovedet ikke var nogle problemer med, løb dem som jeg løber i roligt tempo og havde stort fysisk overskud. Herefter kom der 2 x 1500 m i AT som også gik legende let, var slet ikke presset på dem og det eneste der drillede en smule, men dog ikke noget der gav reelle problemer var en halvhård modvind på de sidste 1500 m, men fik løbet dem i hus også.

[otw_shortcode_quote border_style=”bordered”]Herefter blev der igen skruet op for tempoet med 2 x 1 km i IT, og her begyndte jeg at måtte kæmpe for at komme igennem dem, ikke fordi jeg var udfordret på luften, men fordi jeg manglede overskud og den sidste speed i benene. Til slut var dagens kransekage figur i form af 2 x 500 m ST, hvor jeg for alvor måtte hænge i for at få dem indenfor intervallerne for ST, igen var jeg ikke udfordret på luften men på manglende overskud og speed i benene.[/otw_shortcode_quote]

Herefter blev der igen skruet op for tempoet med 2 x 1 km i IT, og her begyndte jeg at måtte kæmpe for at komme igennem dem, ikke fordi jeg var udfordret på luften, men fordi jeg manglede overskud og den sidste speed i benene. Til slut var dagens kransekage figur i form af 2 x 500 m ST, hvor jeg for alvor måtte hænge i for at få dem indenfor intervallerne for ST, igen var jeg ikke udfordret på luften men på manglende overskud og speed i benene.

Herefter blev der igen skruet op for tempoet med 2 x 1 km i IT, og her begyndte jeg at måtte kæmpe for at komme igennem dem, ikke fordi jeg var udfordret på luften, men fordi jeg manglede overskud og den sidste speed i benene. Til slut var dagens kransekage figur i form af 2 x 500 m ST, hvor jeg for alvor måtte hænge i for at få dem indenfor intervallerne for ST, igen var jeg ikke udfordret på luften men på manglende overskud og speed i benene.

Luntede de sidste 3 km af dagens træning langs vandet ved Riis Skov, og efter 1 time og 15 minutter med konstant regnvejr klarede det op netop her, og faktisk kiggede solen frem og oplyste et af de smukkeste steder at løbe i nærheden af Aarhus centrum. Og det var et perfekt sted at slutte en helt igennem kanon træning af, for jeg var lykkedes med at gennemføre den og havde gjort det uden unødvendige pauser og overtalelse af mig selv, men bare helt igennem en kvalitetstræning og en svær en af slagsen. Tror måske det er mit hårdeste træningspas til dato vurderet udelukkende på indholdet af træningen.

Hjemme efter træningen fik jeg indtaget dagens frokost, og gik direkte i gang med at rydde op i kælderrummet, det er sku lidt nemmere at gøre det stille og roligt inden vi skal flytte end det er at gøre det i sidste øjeblik. En del af de ting vi ikke bruger mere er sat til salg på DBA, hvor du kan tjekke om der er noget du kan bruge.

Den første anmeldelse af Adidas Supernova Glide 8 Boost er også tilgængelig, tjek den ud her. Da det er den første af slagsen så kom gerne med konstruktiv kritik.

Dagens intervaller (med splits):
2 km MT (5:10-4:50)
4:54
4:55

2 x 1500 meter AT (4:50-4:35)
4:41
4:41

2 x 1 km IT (4:35-4:20)
4:31
4:35

2 x 500 meter ST (4:20-4:05)
4:19
4:19

Slutteligt vil jeg gerne takke alle der har hjulpet eller hjælper mig med at finde drømmejobbet, det er stadig ikke fundet men tusind tak for jeres hjælp den er værdsat. Du er velkommen til at forbinde med mig på LinkedIn.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center