Skvæt Skovløb (2016)

Skvæt Skovløb… Hvis man ikke har løbet før så tror jeg det er svært at forstå hvor vanvittigt hårdt et løb det er, Skanderborg er jo en smuk og idylisk by, men lidt gemt væk fra selve byen ligger Skvæt skov som bare suger alt kraft ud af én. Tror måske bedst det kan beskrives som et cross country løb, man starter de første 1,4 km på flad vej inden man kommer ind i skoven hvor man løber på små mudrede skovstier hvor der kun er plads til 1 person på sporet de fleste steder, her kæmper man for at blive på sporet og ikke vælte flere meter ned af skrænten mens man kæmper for at holde så højt et pace som muligt uden at komme til skade. Undervejs på løbet kommer man også til at hilse på Alf d’Huez som er præcis som navnet fortæller en meget voldsom stigning, djævlebakken og kringlen, det er et mega fedt løb, men hold kæft hvor er det en hård rute.

4430435-
(Sakset fra Dinby.dk)

Jeg løb løbet i 2013 og havde en idé om hvad jeg gik ind til, det havde min kammerat Anders ikke og selvom jeg havde prøvet at forberede ham på hvad han ville komme ud for, tror jeg først da var da han kom i mål at han forstod hvad han havde kæmpet sig igennem. Han har skulket sin træning en periode, men næsten uanset hans form har han altid løbet hurtigst af os i træningerne, og så har jeg nappet ham i de officielle løb… Og det fortsatte i dag 😛 Mon ikke det får ham motiveret til at få trænet?

rute
(Sakset fra Skanderborg Løbeklub)

Har i ugen bøvlet lidt med min læg så jeg har været lidt usikker på hvordan jeg skulle gribe løbet an, men jeg valgte at jeg ville gå all-in på alle de flade stykker og så måtte jeg dø med løbeskoene på hvis jeg ikke havde dagen. Da starten gik røg jeg afsted i pace 4:10 som er et meget hurtigt pace for mig med en PR på 4:08, men jeg følte jeg havde gode ben og det var helt bevidst at jeg i Steve Prefontaine stil ville løbe de første 1,4 km i et sindsygt tempo da jeg vidste at efter de første 1,4 km ikke kom ret mange flade stykker hvor man kunne løbe hurtigt. Herefter kom vi ind i skoven, det startede med en 10 meter lang trappe inden vi kom til de små stier, min kammerat Anders havde lige sluppet mig der, og jeg tror han betalte prisen allerede fra start ved at hænge på min pace.

Resten af ruten gik op og ned men uden at man nogensinde for alvor kunne finde en rytme, fordi at bakkerne var så sindsygt stejle at de var svære at løbe op af, og når man løb ned af måtte man bremse for ikke at vælte ned fra de små stier, så der kom ikke rigtig noget flow. Jeg havde valgt en taktik med at brænde igennem på de flade stykker og så gå i raskt tempo op af de bakker som var så stejle at jeg alligevel ikke ville vinde ret meget på dem, for at spare lidt på energien. Tror faktisk at det var den rigtige taktik, ihvertfald for mig i dag. Men jeg er så pisse sur på mig selv over ikke at komme under de 40 minutter.

Kom i mål i tiden 40:27 som er en forbedring på små 9 minutter fra sidst jeg løb den (49:13), og efter jeg kom i mål gik jeg ud på ruten til min kammerat Anders kom løbende, og så løb jeg pace for ham det sidste stykke mens jeg råbte det sidste ud af ham, han kom i mål i tiden 43:46 et nederlag der kommer til at plage ham.

Inden og efter løbet fik jeg mødt Esben Hornum og hans fantastiske løbere fra Mo’s Friends, imponerende projekt de har gang i, og fantastiske løbere. Det blev også til et møde med min gamle crossfit buddy Tina Kruse, hun er sku en fantastisk kvinde. Derudover var det bare endnu engang pisse hyggeligt og velorganiseret, stor ros til Skanderborg Løbeklub!

Nedenstående billeder af Anders og jeg er taget af Stefan Antoni Jensen, som har været så venlig at give lov til at bruge billederne. Støt ham ved at like hans facebook og instagram side.

dsc_0163dsc_0164dsc_0165dsc_0166dsc_0167dsc_0168dsc_0396dsc_5829dsc_5855

Løbet kan på det varmeste anbefales!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.