Snot, Hoste, Løbegæld og 20 x 200 m hurtige intervaller

Har du prøvet at få mere end du ønskede dig? Sådan har det i hvert fald været for mig siden jeg kom hjem fra Berlin. For med mig hjem fik jeg ikke en eksotisk giftig edderkop men i stedet fik jeg taget lidt sygdom med hjem derfra. Øv!

Mandag med Mo’s Friends

Mandag var jeg som altid fristes man til at sige til Mo’s Friends træning, og på trods af at jeg havde løbet stærkt og haft en hård dag på Berlin’s asfalt var benene ganske okay.

Turen gik til Riis Skov som stod lige så smukt som den har gjort på det seneste, duften og de flotte grønne farver giver lidt ekstra på glædeskontoen. Og hvis ikke skoven gav godt humør så gør det i hvert fald at være sammen med de andre Mo’s.

Med super godt humør løb vi roligt rundt i skoven, og mens de andre lavede nogle core/mave øvelser besluttede Yusuf og jeg at løbe hjemaf via en omvej så jeg kunne få mine 10 x 100 meter flowløb. Her var jeg en smule bekymret for om søndagens halvmarathon sad for meget i benene, men det var bestemt ikke tilfældet for de gik nemt og der var god fart i benene med dem løbet i en pace mellem 3:40-4:10.

Lidt skørt at jeg i det første år med Henrik som coach har lavet flowløbene forkert, og fuck hvor føles de godt at lave rigtigt 🙂

Jeg skippede Madmekka (Fællesspisningen) for at komme hjem og restituere ovenpå en hård dag på arbejdet og en løbetræning, velvidende at alle arbejdsdage ville være barske i løbet af ugen da vi havde travlt.

Progressiv snot og hoste

Mandag kunne jeg godt mærke der var lidt sygdom i kroppen, men tirsdag havde jeg den sygeste hovedpine, snotten løb som 11 taller på et børnehave barn og jeg hostede som om jeg havde røget 80 kartoner smøger. Onsdag og torsdag lignede tirsdag med den forskel at hovedpinen var forsvundet.

Men torsdag havde jeg planlagt en progressiv tur og som om at snot i hele hovedet og hoste ikke var nok så blæste det en pelikan udenfor, ikke lige den bedste opskrift på at pleje lidt sygdom.

Jeg kom sent hjem fra arbejde torsdag og var helt smadret efter en hektisk dag uden pauser og hvor vi bare havde knoklet igennem, og når man så samtidig er syg tærer det ekstra hårdt. Så jeg nappede lidt frokost og tog et varmt bad inden jeg lagde mig for at slappe af på sofaen.

Her lå jeg og overvejede at springe træningen over og tage den fredag, men så ville jeg ende med at skulle løbe 10 km progressivt fredag, 25 km lørdag og 13 km intervaller søndag…

Hmm ikke optimalt, så jeg tog Otto og gjorde ham klar og begav mig ud på en 10 km tur under solnedgangen. Det blev ikke til de planlagte paces ja faktisk blev det til en røvfuld hoste og snot pauser men jeg fik de 10 km i benene og fik taget lidt hensyn til kroppen så jeg ikke kørte for hårdt på en krop som allerede var i knæ.

Lørdag med løbegæld

Det var desværre ikke meget anderledes lørdag end det havde været hele ugen på sygdomsfronten, og jeg havde faktisk erkendt at jeg ikke ville stå med 60 km på løbekontoen søndag da jeg alligevel hoppede i løbetøjet og tænkte at jeg måtte få de km ind jeg kunne i dag.

Der var en strid vind som altid fristes man til at sige, og jeg satte kursen mod Aarhus hvor jeg havde medvind/sidevind mod byen, benene føltes gode men sygdommen gjorde turen hård allerede fra start.

I headsettet havde jeg Frontrunner kørende og det gjorde de første 50 minutter udholdelige de første 8-10 km, men da afsnittet sluttede og jeg efterfølgende rundede 12 km tiltog hosten mere og mere og da jeg ramte 15 km var det så slemt at jeg stod og hostede slim om hver 500 meter og må have lignet en på vej hjem fra kampdruk i byen, men besluttede mig for at løbe indtil jeg havde 18 km på uret og dermed 40 km på ugen.

Det gjorde jeg og tog bussen hjem til Sabro igen.

Eftermiddagen blev brugt på Compex massage og restitution men de manglende 7 km hjemsøgte mig hele eftermiddagen, og det irriterede mig helt sindssygt at jeg ikke havde været i stand til at få de planlagte 25 km ind på løbekontoen så da jeg havde hentet datteren på Skanderborg station og vi havde spist aftensmad besluttede jeg mig for at tage dagens anden tur nemlig de manglende 7 km, for selvom det ikke er det samme at løbe 18 + 7 som 25 så tæller de i det samlede regnskab for 25 km.

De første 4 km af turen gik fint og med stort overskud men så kom hosten tilbage og de sidste 3 km af anden tur mindede utroligt meget om de sidste 3 km af den første tur, men de 7 km kom i hus og dermed samlet 25 km på dagen og de 7 km som havde hjemsøgt mig hjemsøgte mig ikke længere.

Ahhhhhhhh 🙂 “Gældsfri”!

Søndags intervaller med Mo’s Friends

I vores interne Mo’s Friends gruppe havde jeg slået op at jeg ville løbe intervaller på Skovbakken stadion i dag kl. 14 og jeg håbede at det gode vejr kunne lokke folk ned på løbebanen, en løbebane vi har brugt en del gange i Mo’s Friends træningerne og min gamle løbebane som jeg har kværnet så mange kilometer på, det var dejligt at være hjemme 🙂

Jeg parkerede ved vores gamle lejlighed hvor kæresten havde en aftale og så løb jeg mod løbebanen mens datteren og Otto gik derned af, undervejs ventede jeg på dem og sikrede mig de kom sikkert frem.

Da jeg ramte løbebanen havde jeg 1,5 af 3 km opvarmning på kontoen og jeg fik klaret de sidste 1,5 km inden den fede del af træningen gik i gang. Først med 6 x 110 meter flowløb efterfulgt af 20 x 200 m intervaller.

De 6 x 110 meter flowløb blev løbet som følger:
3:56
3:56
3:38
3:56
3:38
3:47

Alle 6 runder blev løbet med stort overskud og med fokus på teknik.

Efter flowløbene kom dagens alvorlige udfordring i form af 20 x intervaller á 200 meter, men jeg elsker intervaller og især korte intervaller er jeg stor fan af så jeg glædede mig som et lille barn til at gå i krig med dem, og hvor mange måske ville være bange for at skulle løbe 20 x så rørte det mig ikke det mindste.

Og med et helbred som var i bedring og en helt skyfri himmel var der ingen grund til ikke at glæde sig til at kaste sig ud i dem.

De 20 x 200 meter blev løbet som følger:
3:45
3:45
3:50
3:55
3:50

3:45
3:50
3:55
3:55
3:50

3:35
3:55
3:50
3:45
3:50

3:50
3:45
3:50
3:40
3:20

I alt blev det til 20 omgange á 200 meter i paces mellem 3:20 og 3:55, og eksklusiv pauser blev den samlet løbet i 4:40 i snit. Måske det var min energidrik fra LinusPro der havde givet vinger?

I hvert fald har jeg løbet hvad der svarer til sub 20 på 5 km, altså hvis man eksludere pauser har jeg vel løbet ca. 19:00 på 5 km 🙂

Da jeg var ved at være færdig dukkede Buus, Omar, Abdishakur, Mo og Marius op og løb runder på banen, og for satan hvor var det hyggeligt og hvor er det ærgerligt at løbebanerne i hele Danmark ikke summer på den måde, da jeg kom var der 5 andre der løb på banen, og da vi sluttede var der kommet 2 andre der løb runder… Fedt!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.