Sommerferien går til…..

På lørdagens program stod den på 15 km med 5 km i AT tempo som er det jeg håber at løbe Berlin Halvmarathon i på søndag, men min mor og datter var herovre i denne weekend så det var med lige at få enderne til at mødes så jeg kunne klare de 15 km.

Men så passede det perfekt med at de ville en tur i City Vest som er et indkøbscenter ved Gellerupparken, så jeg planlagde at jeg ville løbe fra Sabro til City Vest og sørge for at ende på de 15 km der eller tæt derpå.

Vejret var utrolig smukt med en dejlig solskin men det blæste helt vildt meget, og så passede det selvfølgelig med at da jeg var færdig med de 5 km i roligt tempo og skulle til de 5 km med fart, så startede den første kilometer op af en 500 meter lang stejl bakke mellem Mundelstrup og Tilst.

Men det føltes super godt i benene og jeg havde ikke problemer med at holde farten op af bakken, og de efterfølgende 4 km i AT tempo føltes overraskende godt hvilket lover rigtig godt for Berlin Halvmarathon.

De sidste 5 km måtte jeg finde en lille omvej for at nå de 15 km inden jeg nåede City Vest, og på vej af min omvej så jeg en løber i det fjerne komme imod mig og jeg tænkte det kunne sku da være at jeg skulle løbe et par km med vedkommende hvis det passede sammen, men da jeg kom tættere på kunne jeg se at det var en af mine løbebuddys fra RUNAAR, Jacob Riis.

Da jeg kom tættere på ham inden jeg kunne se det var ham nåede jeg at tænke puha han ligner ikke en der løber hurtigt så jeg gik væk fra min tanke om at løbe sammen, men da jeg stopepde og vi snakkede lidt sammen var der en forklaring på tempoet han havde nemlig lidt over 33 km på kontoen… Så er det okay at se lidt træt ud 🙂 Og så havde han løbet Parkrun nummer 100 samme formiddag, tillykke!

Min egen træning sluttede som planlagt tæt ved City Vest hvor jeg ventede på at blive samlet op igen, herefter var jeg et hurtigt smut hjemme i bad inden vi samlede min Skanderborg ven Samere op for at tage ham med på hans første restaurant besøg, på Hvidsten Kro med os.

Lørdagens løbetræning (med splits):
5 km RT (5:45-5:25)
5:33
5:34
5:30
5:29
5:28

5 km AT (4:45-4:30)
4:43
4:38
4:36
4:35
4:38

5 km RT (5:45-5:25)
5:33
5:33
5:29
5:33
5:28

Søndags tur i Riis Skov med Omar

I dag skulle jeg bare slutte ugen af med 12 km i roligt/alm. Tempo og hvad var mere oplagt end at nyde det smukke vejr til en tur i Riis skov sammen med Omar, inden Abdi Ulad skulle forsøge at slå den Danske rekord på halvmarathon og inden VM i Crossløb fra Uganda blev vist på tv.

Riis skov er ubarmhjertig og Omar legede tourguide i dag, men han snød mig lidt fordi jeg sagde jeg ikke gad løbe djævlebakken så løb han bakken ved siden af som ikke hedder djævlebakken men den er lige så stejl og leder ud på de sidste 300-400 meter af den lorte bakke. Den snydepels 🙂

Men vi fik 12 gode kilometer i benene og havde god tid til at nyde den fantastiske udsigt, for Aarhus står flot i solskin oppe fra Riis skov det kan varmt anbefales.

Hvis Omar skal have lidt ros så ramte vi præcis 12 km tilbage ved start og vi ramte kl. 14 præcist da Abdi startede sit løb….

Benene havde det udemærket i dag, men de 133 højdemeter gjorde undervejs indhug i overskudet men det blev alligevel til 12 km i en gennemsnitspace på 5:26.

“Sommerferien” går til…..

Først og fremmste kommer jeg nok ikke kunne betegne min “sommerferie” som en klassisk sommerferie, turen går nemlig til Kenya sammen med Omar Hassan, Esben Hornum, Abdi Ulad og Anne Scherrebeck m.fl.

Udover at vi selvfølgelig skal opleve lidt af Kenya og mon ikke man kommer til at se en giraf eller andet dyr jeg kun har set i zoo på turen?

Men hovedformålet bliver at koble af fra hverdagen i Danmark og fokusere 99% procent på træningen, og for mit eget vedkommende bliver det sensommerens mål om at bryde 20 minutter på 5000 meter og 1:30 på halvmarathon som skal grundlægges dernede i 2600 meters højde.

Det bliver sjovt og anderledes at komme til en helt anden kultur, og hvor det ikke er en selvfølge at man kan uploade sin træning til Garmin connect, og hvor man ikke nødvendigvis kan glane flere timer om dagen på Facebook. Glæder mig til at være nærværende og tilstede på samme måde som da jeg for 3 år siden vandrede Caminoen (800 km vandretur).

Jeg glæder mig til at opleve Kenya og Ngong Hills i super godt selskab fra 26 juni til 21 juli, men det er ikke uden en lille spænding/bekymring at jeg skal rejse til et land som Udenrigsministeriet advarer imod at rejse til, men vi er i gode hænder af en lokalkendt Dansker og hans Kenyanske kone som begge skal med.

Det bliver “Een på opleveren”!

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.