(Team) Thempo Træning

Fik du læst indlægget fra tidligere i dag? Ellers kan det læses her, når du har læst dette sæ’følig 🙂

Men som allerede skrevet i det forrige indlæg var sidste ret på ugens menu en 18 km tempo træning, som sådan ikke en træning jeg ville være synderligt nervøs for, men med 25 km i tanken fra igår var det alligevel med en vist nysgerrighed i forhold til hvordan kroppen ville tage det, og da jeg havde døjet med hold i lænden hele dagen var nysgerrigheden endnu større.

På samme måde som det kan give en vis nysgerrighed at se hvordan kroppen reagerer på den træning den bliver budt, ligeså befriende er det at løbe sådan én træning, for hver eneste meter man får løbet er en præstation fordi det nemme alternativ havde været at accepterer at ryggen gjorde ondt og ligge sig på sofaen, men jeg vil til enhver tid hellere prøve og fejle end at give op uden at have prøvet.

Og faktisk var det én af de aftaler jeg lavede med mig selv i min dårlige periode i foråret, at jeg ikke skulle opgive nogle træninger fra sofaen, men at jeg skulle ud og så måtte jeg give op dér hvis jeg absolut ikke kunne. Og heldigvis er jeg en dårlig taber, og min OCD hjælper også i forhold til at holde min TrainingPeaks grøn og flot, jeg er sikker på at det både er min og min coach’s yndlings farve 🙂

Som sagt var i dag én af de dage som havde været nemme at skippe fra sofaen, men med 2-3 hårde uger foran os med flytning er det med at få alle træninger i hus, og gerne så tidligt som muligt i løbet af ugerne for livet kan pludseligt komme i vejen.

Jeg skulle have Brøndby kampen med i tv, er her bagefter ked af jeg ikke løb mens de førte og løb i den gode tro at der var kommet endnu 3 point på kontoen, men sådan skulle det ikke være i dag. Havde derfor spist aftensmad allerede kl. 16 så jeg kunne nå at slå mave inden løbeturen, og undervejs i 2. halvleg begyndte jeg stille og roligt at komme i løbetøjet.

Dagens beklædning:
Amsterdam Marathon finisher t-shirt
RaceReady shorts
Darn Tough sokker
Garmin Forerunner 920XT
Nike LunarTempo 2

Jeg benytter mine Nike LunarTempo 2 til tempo træning for det meste, det er en letvægts konkurrence sko som jeg er super glad for at løbe i når jeg skal løbe hurtigt, til de lidt længere distancer er den meget kontant i sålen. Men jeg trådte for et par måneder siden en sten op igennem sålen på mine Adidas Ultra Boost som har drillet min træde pude siden, så når jeg løber flere sammenhængende dage i de samme sko får jeg afsindigt ondt dér hvor jeg trådte den op, træls men heldigvis har jeg flere sko at skifte i mellem 🙂

Holdte mig på veje hvor jeg nemt kunne komme med en bus, eller hvor jeg ville kunne gå hjem hvis ryggen blev helt gal, men den viste sig heldigvis at holde til hele turen, måske den blev løbet varm ligesom benene, for de var noget tunge de første 4 km men så snart der kom lidt tempo på først i form af ALM T og senere AT begyndte de at bløde lidt op, det er sjovt at det altid sker for mig, men igen det er en god tryghed at have 🙂

Ved 2. omgang AT intervaller overhalede jeg 2 rulleskøjteløbere, de lignede bambi på glatis men respekt for at prøve, og da jeg løb ind på min sidste km ved Aros / Aarhus Rådhus / Musikhuset mødte jeg dem igen, og kunne ikke dy mig for en fræk bemærkning om at jeg nu løb fra dem igen, selvfølgelig med et blik i øjet og et god aften efterfulgt.

Ved Musikhuset stoppede jeg kort og tømte vandfontænen og snakkede med et par unge kvinder på Pokemon jagt, må sku indrømme jeg er fan af et spil der får folk ud, og som er sociale samtidigt. Men jeg har også set tosser jagte Pokemons mens de var ved at blive kørt ned af biler, cyklister m.m fordi de prøver at cykle med hovedet i en telefon. Lad os blive enige om at være opmærksomme i trafikken uanset om man går, cykler eller fører motorkøretøj.

Sluttede træningen af efter 18 gode km som også havde ført mig forbi Ceres Park hvor AGF spillede kamp, det gav visse problemer igennem Marselisborg skoven på grund af parkerede biler, en sidenote må være at AGF blev ramt af Karma i dag…

Dagens løbetræning (med splits):
4 km JT/RT (6:20-5:30)
5:46
5:42
5:52
5:41

4 km ALM T (5:30-5:10)
5:19
5:23
5:17
5:11

3 km AT (4:50-4:35)
4:44
4:44
4:42

1 km RT (5:50-5:30)
5:32

3 km AT (4:50-4:35)
4:39
5:00 (Havde store problemer med GPS’en her, tror jeg løb omkring 4:10-4:15)
4:37

3 km JT/RT (6:20-5:30)
5:43
5:46
5:42

Status på Juli måned

Juli måned har givet 310,8 km i benene, det er ikke ny måneds PR men jeg er alligevel godt tilfreds, for med 1 misset træning i starten af måneden missede jeg lige nøjagtig en måneds PR. Men 2. måned i træk med over 300 km på løbekontoen, wup wup!

Men ellers har måneden budt på 4 uger i træk hvor samtlige træninger er blevet gennemført som planlagt, hvilket er super tilfredsstillende især med det program jeg er inde i privat med flytning, hundehvalp, manglende løn fra arbejdsgiver osv osv.

Nu glæder jeg mig til at få færdiggjort projekt flytning så vi kan komme igang med et nyt liv i Sabro, hvilket kommer til at byde på en del eventyr i området for at finde nye løberuter at løbe. Men det kommer også til at betyde mere overskud frem mod de kommende mål henholdsvis Copenhagen Half og Amsterdam Half Marathon.

Fik du læst indlægget fra tidligere i dag? Ellers kan det læses her, når du har læst dette sæ’følig 🙂

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.