Vinterløbet, Brabrand Hallen

Dette indlæg kommer til at handle om fedtspilleri, runners blues, selvtillid, overtro og om hvad der sker i et løb længere nede i feltet.

Dagens vinterløb var andet testløb i Aarhus Motion’s testløbsserie som foregår forskellelige steder i byen og byder på enten 5 km, 10 km eller 5 km walk. Aarhus er en kuperet by så nogle af ruterne er mere PR venlige end andre, og dagens rute rundt om Brabrand Søen er noget nær det fladeste man kan finde i smilets by.

Fedtspilleri

Jeg har godt kunne se tegn i den seneste tids træning om at formen var bedre end jeg umiddelbart troede, og det blev yderligere bekræftet i Runalyze hvor jeg kunne se på forventede tider udfra nuværende form at jeg var tæt på sidste års topform.

Men jeg har gået og fedtspillet lidt op til løbet i dag, for jeg har ikke ville ligge et unødigt pres på mig selv velvidende at jeg er i en genopbygningsfase hvor der skal bygges på både med kilometer, fart, selvtillid og dermed er inde i et hårdt program hvor der kan komme udsving. Og det sidste jeg har brug for er knæk på selvtilliden på nuværende tidspunkt.

Runners Blues

Ved ikke om der er noget der hedder sådan men i hvert fald har jeg været mere ramt på selvtilliden end jeg har troet, for på samme måde som de positive oplevelser kan være selvforstærkende ligeså kan de negative være det. Og jeg tror det er det som er sket i min skadesperiode.

Men bortset fra at man bliver ramt på selvtilliden når man ikke kan det man kunne for få dage, uger eller måneder siden så må man midt i depressionen håndtere det, og min tilgang til det har været at se forløbet som en meget meget lang trappe hvor jeg ville ønske jeg kunne hoppe til øverste trin, men hvor jeg har været nødt til at tage et skridt af gangen.

De trin har bragt mig igennem Nytårscuppen hvor jeg i det ene løb kun var i stand til at løbe 5 km, og hvor jeg i det andet havde kæmpe optur over bare at gennemføre 10 km, men der har hele tiden været fremskridt, små men de har været der.

Optakt til Vinterløbet, Brabrand Hallen

Det var derfor med store forventninger at jeg vågnede kl. 6:20 på en søndag. For inden jeg skulle mødes med resten af vennerne fra Mo’s Friends skulle jeg lige et smut forbi Skanderborg og hente 3 løbere dér som skulle med, så da jeg satte kursen mod Skanderborg var det en træt Pepe med en meget stor kop kaffe som kørte.

Og som svigerforældrenes drøm benyttede jeg de 5 minutter jeg var for tidligt på den til at købe et franskbrød som jeg kørte forbi med og hængte på deres dør, og sendte dem en sms om at der var morgenmad. Det må da give pluspoint.

Herefter kørte vi 4 fra Skanderborg til Aarhus hvor vi mødtes med de andre Mo’s, og den følelse, glæde og kærlighed der er i mellem det her slæng er ubeskriveligt, det burde være noget alle skulle opleve inden de døde. Magisk!

Da alle var ankommet fik vi kastet folk ind i de 3 biler og satte kurs mod Brabrand Hallen hvor de sidste stødte til, her fik Esben Hornum hentet og udleveret startnumre som jeg straks satte på min SØAM singlet, min Mo’s Friends t-shirt er desværre forsvundet så der var ingen tvivl om dagens uniform.

Men netop min singlet spillede faktisk en rolle i dagens løb, for jeg har kun tidligere 1 gang deltaget i et løb med min SØAM singlet, og det løb var Amsterdam Halfmarathon som jo ikke gik særlig godt, så det var vigtigt for mig at løbe i singletten i dag og slette den dårlige oplevelse og ikke have en singlet fyldt med uheld og dårlige oplevelser. Overtro når det er bedst eller værst om du vil.

“Alien” er den vildeste fighter! Jeg er en kæmpe fan!
(Foto: Aarhus Motion)

Det pissede ned udenfor da jeg skulle i gang med min opvarmning, og med dagens beklædning som bestod af split shorts, langærmet baselayer og singlet skulle jeg ikke være gennemblødt inden løbsstart. Så jeg startede min opvarmning indendørs til stor gene for folk, men jeg var tør og blev varm.

Da jeg havde løbet 1,7 km indendørs på de små gange mellem folk var det holdt op med at regne, så jeg kunne lave sidste del af opvarmningen udendørs. Hvor jeg indendørs havde fokuseret på løbeteknik og få varmen havde jeg udendørs mere fokus på at forblive varm og lave nogle stigningsløb.

Men jeg følte ikke at jeg havde overskud, men det plejer at være et godt tegn, jeg ved ikke om det er spændingen som går i benene, så jeg lod mig ikke slå ud af det tværtimod.

Løbet

I modsætning til sidste løb hvor jeg ramte startstregen samtidig med at startskuddet lød, så var jeg i dag mere klar, timingen var helt i orden i dag både hvad angik toilet, opvarmning, opstilling og mentalt.

Da speakeren (som gjorde et super stykke arbejde btw) med 30 sekunder spørger om vi er klar, og ikke er imponeret over reaktionen fra løberne og gør det igen, så bliver jeg pisse irriteret ligeså irriteret som jeg bliver under nedtællingen fra 10.

Jeg er der i en fase hvor jeg går ind i mig selv. Gør mig klar mentalt til at gå ud og lide. Jeg ved det kommer til at gøre nas i musklerne. Jeg ved der kommer faser i et løb hvor man har lyst til at stoppe. Jeg ved at jeg er nødt til at være klar. Og speakeren eller andre løbere får ikke hul igennem til mig når jeg står der og mentalt gør mig klar.

Hyldest af Esben Hornum som dagens vinder.
(Foto: Aarhus Motion)

Starten går og vi kommer meget langsomt afsted, pace 5:30-6:00 vil jeg tro for der er alt for mange som har placeret sig forkert i feltet, og med et skarpt 90 graders sving 50 meter fra starten var der endnu mere kaos og det var endnu sværere at komme frem, men jeg bevarede roen og holdt mig til den plan jeg havde lagt inde i hovedet, og vidste at jeg ikke har benene pt til at lave for meget accelerationer for at komme forbi.

De små skift i placeringerne fortsatte de første 2 kilometer inden der kom lidt plads, og på trods af min plan om ikke at accelerere for meget så måtte jeg dog nogle gange gøre det for at holde tempoet stabilt. Fokus var 100% på at holde den ønskede pace stabilt igennem hele løbet så jeg ikke kom til at cykle op og ned i fart, det er alt for hårdt.

Jeg havde aftalt med Omar Hassan at han skulle løbe pace for mig, men sygdom havde lagt ham ned så jeg var overladt til mig selv, og da jeg ikke endte i en gruppe med folk som løb samme tempo som mig så endte jeg med 10 km alene, og med en vind som flere steder på ruten var lidt irriterende så havde det været lækkert med en pacer. Men hey jeg jagtede jo i virkelighende ikke PR, det var slet ikke et tema for mig inden løbet.

Men da jeg rundede 6 km havde jeg ædt et helt vanvittigt antal trøjer (Overhalet), og jeg følte mig godt løbende stadig med lidt overskud omend det var hårdt, og med en gennemsnitspace på 4:31 som er 2 sekunder/km langsommere end min PR, så min motivation mentalt var at komme til 8 km mærket indenfor et par sekunder fra min PR.

For jeg ved at jeg har en hurtig afslutning på de sidste 500-800 meter hvor jeg kan hente en god håndfuld sekunder, men fra 7,5-9,5 km løb vi i modvind og den gav lidt problemer med astmaen. Da vi løb ind på de sidste 500 meter kom der først en 200 meter lang bakke med små perlesten hvor man ikke fik vejgreb og virkelig måtte kæmpe for at komme frem. D´er røg den sidste chance for PR i dag, men de sidste 300 meter fik den fuld roulade og jeg kunne krydse målstregen i tiden 45:27 kun 29 sekunder fra min PR på 10 km.

På trods af at det ikke blev til en PR så var det et vanvittigt godt løb for mig, formen blev testet og fundet god hvilket lover godt for det kommende Berlin Halvmarathon. Selvtilliden fik et nyk op ligesom selvforståelsen har det bedre.

Undervejs i løbet blev der også løbet race mellem os, de første 5 km kunne jeg se Samere foran mig og det var en kæmpe motivation at han ikke måtte vinde over mig, ligesom min evige rival Mo Abdi heller ikke måtte vinde over mig. Så da jeg efter 5 km indhentede og passerede Samere var det med stor selvtilfredshed på trods af at han er min ven, og at jeg aldrig blev passeret af Mo var også meget tilfredsstillende.

PR flyvetur til Esben Hornum
(Foto: Aarhus Motion)

Når man løber er det hver mand for sig selv ved mindre der er aftalt andet!

Så længere nede i feltet er der også spændende dueller, og jeg ved at mange i Mo’s Friends ville elske at følge duellen mellem Mo og jeg… Den har været i gang i snart 1 år med skiftende vinder, og med stor indbyrdes kærlighed.

Dagens splits:
4:32
4:30
4:31
4:34
4:38
4:26
4:34
4:34
4:36
4:32
Samlet blev den løbet med et gennemsnit på 4:32

 

Splits

 

Negativ split

Som man kan se på ovenstående splits så krydser jeg målstregen i pace 2:13, så mit postulat om en hurtig afslutning er vel ikke helt skævt? 😛

Hyldest af Esben Hornum

Det lykkedes også Mo’s Friends’ fader Esben Hornum at vinde 5 km løbet i dag og endda med en PR, jeg er stolt! Under fejringen som bød på både sang og flyve tur fik jeg stukket en telefon i fjæset og skulle sige noget, det var ikke det mest overvejede der kom ud men jeg troede også kun at det var en video til Esben… Den blev så livestreamet på Mo’s Friends facebook side… Haha

Få en griner her, og se hvordan fællesskabet er i Mo’s Friends:

Stort tillykke til Esben Mo's træner.

Opslået af Mo's Friends på 26. februar 2017

Har du deltaget i Sparta’s eller Aarhus Motion’s testløb i dag?

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center