Vinterløbet – Scandinavian Congress Center: Hey! Se mig jeg ligger forrest!

(Foto: Aarhus Motion)

Når vækkeuret ringer kl. 7 en søndag morgen må jeg spørge mig selv hvad fanden jeg har gang i, og hvorfor jeg ikke bare vender mig om og siger fuck det.

Men så er det jeg tænker over hvor glad det gør mig at løbe, og hvor glad i låget man bliver af at være sammen med de dejlige venner fra Mo’s Friends, og ja så springer jeg da ikke ud af sengen men ud kommer jeg og med små skridt kommer jeg i gang.

Timing skulle vise sig at være dagens kodeord det vidste jeg bare ikke selv da jeg i morges gjorde mig klar til dagens 1. løb i Aarhus Motion’s vinterløb, jeg nåede i bad, kom i løbetøjet, fik pakket skiftetøj, spist morgenmad og det hele og så stod jeg klar præcis kl. 8:00 som jeg havde aftalt med kæresten var afgangstidspunkt… Og det var på sekundet at jeg stod klar…

At være klar på sekundet var ikke sidste gang i dag….

Kl. 8:00 satte jeg kurs mod Skanderborg for at samle Samere og Ahmad op for at tage dem med til dagens løb på bekostning af en tur i kirke, jeg håber at gud kan se fornuften i at deltage i et løb med Mo’s Friends i stedet for en tur i kirke.

Herefter fortsatte vi til Højbjerg hvor Henrik blev samlet op, og herefter en tur forbi hans datter Laura inden vi kunne sætte den endelige kurs mod Mo’s hule også kendt som Ungdomskulturhuset.

Måske har du allerede luret den? Men jeps også her ramte vi mødetidspunktet som John Faxe Nielsen ramte den ved EM 92… Lige i røven!

Stemningen var som altid i top og vi startede ud med en love circle efterfulgt af en flyvetur til Martin Buus i anledning af hans fødselsdag, og det eneste han ønskede sig var en god tid ved dagens løb… Det kan jeg godt afsløre allerede nu… Lykkedes!

Herefter gik vi ned til Scandinavian Centeret hvor min første mission var at lave noget vægtdoping, så jeg gik straks på jagt efter et toilet som de fleste andre.

Bagefter fik jeg sat startnummeret på brystet og gik i gang med opvarmningen, benene føles trætte og jeg havde svært ved at komme op i fart så ret hurtigt var jeg godt klar over at det ikke blev til et kanon løb, men på den anden side er min deltagelse i løbene med fokus på det sociale og på et skridt af gangen at komme tilbage til sidste års form, og forbedre den derfra.

Da jeg nærmede mig afslutningen på min opvarmning ville jeg lige lave et par stigningsløb og tisse af, og da jeg var færdig med stigningsløbene stod en mand og råbte 1 minut med mig 100-150 meter fra startstregen, så frem med tissemanden og i gang med at tisse. Da jeg ryster den skriger han 30 sekunder, og så må jeg ellers i gang med en mindre sprint og da jeg passerer startstregen siger han 1….Go!

Det hele blev fanget på video som kan ses herunder… Det var heldigt at jeg ikke skulle tisse bare 1 ml mere så var jeg blevet fanget i trafikken.

Jeg nåede ikke at fokusere, strække ud eller noget som helst andet og jeg røg selvfølgelig afsted i et alt for hurtigt tempo hvor de første 500 meter blev løbet mellem 4:00-4:20 et tempo jeg godt vidste jeg ikke kunne holde så jeg fokuserede på at komme tættere på målet om at løbe pace 4:45.

Jeg havde en aftale med Thien og Frederik om at vi skulle løbe dagens løb sammen men min manglende tidsfornemmelse havde ødelagt den plan så jeg måtte ligge og løbe alene, og til at starte med gik det overraskende godt på trods af den manglende fart og overskud under opvarmningen.

De første 4 km blev løbet som planlagt med en gennemsnitspace på 4:39 så havde jeg lidt at give af, og ved 4 km kom Thien og Frederik op til mig og så skulle man mene at den mission ville blive lettere, men benene var desværre ikke til det i dag.

Forklaringen skal nok findes i træningsmængden og at jeg er begyndt at arbejde fuldtid med hårdt fysisk arbejde.

Fra 5-8 km var jeg for alvor i krise og havde jeg ikke haft Thein og Frederik var jeg nok gået død, men da jeg ramte 8 km fik jeg fornyet energi ved tanken om at der kun var 2 km til mål, så det lykkedes at komme op i fart igen, og de sidste 600-800 meter fik vi skruet yderligere op for tempoet.

Desværre var målområdet ret kaotisk opbygget så på trods af at jeg var kommet op i en pace tæt på 4:00 så blev jeg fanget i trafik og 90 graders sving, det kostede desværre 5-10 sekunder men i det store hele ubetydelige sekunder.

Tiden 49:17 er langt fra topformen og isoleret set ikke en god tid, men min coach har lært mig at måle mig selv på et fair grundlag og udfra det perspektiv var dagens resultat godkendt, men jeg ville gerne have været lidt tættere på min PR (44:58).

(Foto: Aarhus Motion)

Jeg kan dog se på Runalyze at hvis jeg fortsætter den nuværende udvikling så skulle jeg gerne i løbet af Marts ende tilbage tæt på efterårets form, det er positivt og noget at hænge sin løbehat på.

Dagens splits:
4:34
4:39
4:44
4:49
4:55
4:55
5:05
5:08
5:02
4:52
4:43

Det blev til en kraftig positiv split 4:44 på første halvdel og 5:00 på anden halvdel, og samlet blev det med opvarmning, løb og afjog til 15,4 km og knap 100 højdemeter samlet.

Ugen har budt på 54,8 km hvilket er ny uge PR de sidste 3-4 måneder så også på denne front er der fremgang.

marathonpepe_signatur

 

Dette indlæg kan indeholde henvisningslinks, eller produkter/brands som marathonpepe.dk har en samarbejdsaftale med, se mere under annoncering omkring disse aftaler.

Translate »

Privacy Preference Center